duminică, 6 martie 2011

Fetiţa este ACASĂ


Ana Maria Ştefania este "acasă la Bucureşti" !  

Mamaie a pupat-o plângând, executorul judecătoresc nota ceva pe care l-am semnat cu toţii, "părţile implicate"; Mirela era la şcoală, Sebi a ieşit la uşă, dar nu cred că m-a văzut când i-am făcut cu mâna, Ştefania era deja în maşină ... eu i-am îmbrăţişat pe "tataie", pe "Mamaie", pe "unchiu' Nelu" ... apoi am aterizat la McDonald's, unde ne-am ales cu două baloane si un Yoda.
Pe drum, i-am mai făcut o surpriză cu surprize: două ouă Kinder.
 
"Mai e mult până la Bucureştiul ăla ?"
 
Prima noapte a fost la soră-mea, după o băiţă de care s-a bucurat tare mult, căci, nu mai făcuse demult în cadă.
Sâmbătă am fost cu ea la doctor, fiind răcită, cu tuse şi usturime în gât, încă de la ţară. Reţeta de 107 lei (noi), de unde atâţia bani ? I-am luat un "pufpuf" pentru gât de 22 lei (noi), unt, miere, ouă, lapte, smântâna, lămâi, iaurt cu cereale şi brânzică cu smântână. Aseară am ajuns târziu acasă: a dormit 3 ore jumătate (somnul de după amiază), "obosită" după două ore de joacă în Parc, la leagăne şi copii. Parcul Morarilor. De fapt "aseară" a fost azi dimineaţă, pe la ora 1:00 AM.
 
Acum, s-a trezit devreme, la 7 şi ceva. (Mi-am adus aminte: ieri, în somn, s-a speriat, a doua oară; dar azi noapte, a fost liniştită). A păpat: ou fiert, două felii de pâine cu unt şi miere, o cană cu lapte cald, o poveste. Acum, îşi încarcă Iepuraşul ghiozdănel şi stă de vorbă cu el şi cu mine, în timp ce tastez.
 
Trebuie să închid, nu pot fi atent şi la ea şi aici !
 
Astăzi nu am reuşit să mergem la Biserică. Trebuie să fiu mult mai atent la "Program", iar Ştefania nu prea mă mai ascultă. Nu-i nimic ! Acum am răbdare cu carul: doar, am "rezistat" 6 luni ... fără COMUNICARE ! Acum restabilim ... conexiunile.
~
Ana Maria Ştefania este "acasă la Bucureşti" !
Ana Maria Ştefania este "acasă la Bucureşti" !   
~
BOTEZUL ! 
ZIUA când se înfiripează Dialogul, 
între Viaţa nou sosită şi VIAŢA DAR de IUBIRE !


Cornelius, :)
Încercare de ACVARIU:


De mâncare, la peştişorii din Acvariu ... are grijă Ştefania, dar, puteţi să le daţi şi dvs.
Veronica FILM, Will Eisner (sau, sau)
~
MOFT
MOFT
~
Cutremur 
Cutremur
~,

4 comentarii:

DoarATAT spunea...

Bună Ziua !
Nu ştiu să-mi actualizez AVATARUL.
Acum verific doar dacă măcar pentru comentarii am reuşit să-l schimb !
~
Cornelius, :)

criss spunea...

Buna Cornelius.

Multumesc tare mult pentru urari.
O vad aici pe fetita ta, care este o scumpa si o frumoasa.
Ii doresc si ei sa aiba primaveri frumoase, alaturi de tatal ei; sa fie sanatoasa si fericita.

Doamne ajuta!

Numai bine.

Criss.

DoarATAT spunea...

12 Martie 2011 !!!
4 zile mi-au trebuit pentru o moderare ! Îmi cer IERTARE ! Mai am încă una pentru "Blogul Principal", dar, mai întâi o "rezolv" pe aceasta !!
~~~
Bună Ziua ! Doamnei criss !
Vă rog frumos să mă Iertaţi pentru întârzierea moderării comentariului dumneavoastră !
Am o fetiţă CARE ... ÎMI FACE ALT Program !!! Deoarece orice altă prioritate VINE abia după ... PRIORITATEA Esenţială:
I Dumnezeu,
II Familia,
III Serviciul (respectiv = ŢARA !),
IV Relaţiile interumane,
V ultimul, dar LA FEL DE IMPORTANT ca "celelalte": propria persoană, adică ... EU !
~
Aceasta este o mărturisire, "smulsă" de recentele Cutremure Planetare !
Începusem de curând "cercetări" legate de Japonia, dorind să fac mai multe postări despre această ţară şi oamenii săi ! Mi-am găsit multe similitudini cu mentalitatea "locală".
(continuare ...)

DoarATAT spunea...

(,,, continuare):
~
Revin totuşi la comentariul dumneavoastră.
Demult doresc O ÎNTÂLNIRE între bucureşteni bloggeri, cam la fel cu acea întâlnire realizată de domnul Mugur Bădărău !
Desigur, toţi avem ... probleme !
Sunt solidar cu Poporul japonez, căruia îi adresez SINCERE CONDOLEANŢE pentru imensele pierderi materiale, dar mai ales umane, avute în urma recentei "Scărpinături planetare" ! Aceşti Oameni sunt UN EXEMPLU BUN de urmat, dar ... şi de corectat !
Noi, românii, ne ştiam ca foarte ospitalieri ! Valorile româneşti, valori MILENARE, au cam fost aruncate LA GUNOI, în ultimii 21 de ani ! Au fost aruncate la gunoi, de NIŞTE GUNOAIE ... care au ajuns "să ne conducă" această ŢARĂ de MINUNI ! Grădina Maicii Domnului !
ÎNTÂLNIRILE pe care le propuneam, doream SĂ RESTABILEASCĂ ... normalitatea relaţionară între SEMENI !
TOŢI Oamenii SUNT UTILI ! Dar, ne pierdem TIMP preţios, alocat unor "egouri" ... imposibile, nespecifice, consumatoare de ENERGIE precum un Cancer în fază terminală !
TOCMAI de la aceste "EGO"-uri, trebuie să PLECĂM LA LUCRU, asemenea "Modelului Japonez" !
Eu, ca individ NU SUNT altceva decât un NIMIC, înafara COMUNITĂŢII ! NET-ul asigură "transportul" IDEILOR, realizează o comunicare, dar ... deja este o FRÂNĂ REALĂ, pentru simplul motiv că "se manifestă" VIRTUAL !
Suntem din ce în ce mai prinşi de CAPCANA VIRTUALULUI ! Finalizarea în REAL este pervertită spre alte "scopuri", străine ENTITĂŢII "Umane".
"DIVIDE şi STĂPÂNEŞTE" este din ce în ce MAI ACTIV, datorită "comodităţii" ce ne-a cuprins !

MII DE PAGINI ... tastate şi citite de "noi, ceilalţi", NU VALOREAZĂ nici pe departe, cu UN SIMPLU ZÂMBET RECIPROC, ATUNCI CÂND PRIVIRILE NI SE ÎNTÂLNESC ... ÎN REAL, nu pe Monitor !

Mi-am dorit să realizez, mici întâlniri periodice, amicale, fără obligaţii ... între bloggeri bucureşteni, pentru a ne CUNOAŞTE la modul REAL, în TIMP REAL, în SPAŢIU REAL, respirând acelaşi "AER REAL" !

Capcana funcţionează ÎNSĂ ..., din ce în ce ... MAI ACTIV ! Iar PĂMÂNTUL ..., "se scarpină DE NOI", căci am început (cam de mult !) să-L deranjăm, să-i afectăm ARMONIA !
Ceea ce s-a întâmplat în Japonia, este ceva firesc, dureros dar necesar. NOI, Oamenii, ne-am alcătuit o ... ŞTIINŢĂ ! Din păcate, aceasta ÎL exclude tocmai pe Dumnezeu, din "calcul". Această Ştiinţă, SPUNE că omul are "o vechime" de câteva milioane de "ani" (exagerez, desigur !). Tot Ştiinţa ASTA afirmă că Omul ... se dezvoltă, incluzând desigur ... Limbajul, Gândirea.
Dar, noi Oamenii, "Buricul Pământului", excludem din CALCUL ... însăşi PĂMÂNTUL ca ENTITATE ! Obişnuiţi fiind cu astfel de "excluderi ... şi tăieri" !
GÂNDIREA poate aparţine DOAR celor care, ÎN EVOLUŢIE, au o VECHIME de câteva milioane de ANI !
GÂNDIREA ... NU ESTE "apanajul" PLANETEI, ... DEŞI Planeta ARE 5 MILIARDE DE ANI !!! Nu, ea ... a fost EXCLUSĂ din Calcul !
...
Şi totuşi, Dumnezeu ... continuă SĂ NE Zâmbească !
În schimb, NOI ... ne încruntăm FUDULI, crezând ... că STĂPÂNIM ... Adevărul !
~
Desigur ... eu sunt "nebun" !
Ce FEL DE RĂSPUNS este ĂSTA, la un Comentariu ??? ??? ?!!
~
Îmi cer IERTARE ! > Când Pământul (adică ... PLANETA), s-a "scărpinat" în Japonia, ... m-a ZGUDUIT şi "pe MINE", cel ... din România !
Condoleanţe SINCERE: Poporului Japonez ... FRATE !
~
Cornelius, :(

Evanghelia zilei